×

Senza concurrenza

Las ingredienzas pil 26avel Surselva Maraton ein stadas excellentas. Buna temperatura da cuorsa liunga, bialas loipas e bunamein 300 participonts. Sulet la concurrenza per Curdin Perl e Bettina Gruber ha muncau.

Südostschweiz
10.10.10 - 02:00 Uhr

Omisdus han gudignau cun grond avantatg e per la secunda ga la cuorsa a Sedrun. Cura che ha alzau ­suenter la mesadad dall’emprema runda il tempo ha stuiu schar mi­tschar el e suenter 20 kilometers ei il commember dil cader A da Swiss Ski turnaus ell’arrivada cun varga ina minuta avantatg sin Remo Fischer che ha terminau sia carriera sport la primavera vargada. Ella categoria dallas damas ha dumignau per bunamein treis minutas.

Curdin Perl ha desistiu dil viadi en Russia allas cuorsas dil cup mundial ed ha aschidadir fatg ina cuorsa da trenament a Sedrun. Als organisaturs ei quei stau endretg. Era il victur ei staus cuntents da sia prestaziun, mo era che las temperatura a Sedrun ein buca stadas schi bassas sco en Russia. La victoria dad ier ei stada la secunda a Sedrun. Il 2013 haveva el gudignau l’emprema ga il Surselva Maraton. Igl onn vargau era igl Engiadines currius il Surselva Maraton cun in sulet fest per schurmegiar la schuiala blessada.

Bettina Gruber da Cuera ei seretratga la primavera vargada dil cader naziunal. Als giugs olimpics haveva ella contonschiu ensemen cun il siat­avel plaz dil sprint d’equipa ed al Maraton Engiadines il mars vargau il secund plaz. La sportista che festivescha il davos dil meins il 30avel fa igl uost proxim ils examens dalla medischina. Ella ha absolviu il studi da medischina ad Innsbruck.

Ch’ils da Sedrun dettien tut pil Surselva Maraton ei enconuschent. Uonn han els dau tut ed aunc in tec dapli. Era senza la neiv curdada avon ina jamna havess ei tunschiu d’organisar a Sedrun ina cuorsa. Il comite d’organisaziun cun president e caucuorsa ha en scadin cass schau ora cups e s’auda denter ils victurs dil Surselva Maraton.

1. Bettina Gruber, Cuera, 57.38.6; 2. Fabiana Wieser, Sent, 1.00.11.3; 3. Christa Jäger, Vättis, 1.00.33.8; Plinavon: 8. Judith Huonder, Mustér, 1.09.42.1; 15. Seraina Livers. Trun, 1.14.14.1; 19. Esther Nufer, Sedrun, 1.16.41.0.

1. Curdin Perl, Puntraschigna, 51.20.7; 2. Remo Fischer, Mols, 52.23; 3. Evgeni Bogdanov, Losanna, 53.01.8; 4. Dominik Meier, Claustra, 53.06.7; 5. ­Gian Duri Melcher, Samedan, 53.14.9; Plinavon: 14. Arno Baselgia, Lantsch, 55.34.8; 15. Kevin Marc Camathias, Sagogn, 57.11.5; 20. Andrea Florinett, Scuol, 57.51.2; 22. Sascha Deplazes, Sedrun, 58.39.9; 33. Mattias Manetsch, Trun, 1.00.16,8; 37. Gion Reto Nufer, Sedrun, 1.01.13.1; 44. Simon Derungs, Sedrun, 1.02.97.9; 45. Gion Peter Cama­thias, Sagogn, 1.02.12.2; 56. Gabriel Candinas, Sedrun, 1.03.22.3; 57. Manuel Isenmann, Castrisch, 1.03.43.3; 70. Remo Casanova, Laax, 1.05.35.8; 84. Pirmin Pfister, Trun, 1.08.28.4 ; 85. Remigi Maissen, Trun, 1.08.38.5; 87. Sandro Decurtins, Trun, 1.08.42.9; 99. Gregor Cavigelli, Siat, 1.10.58.4; 103. Giusep Pally, Curaglia, 1.12.00.4; 105. Ciril Deplazes, Camischolas, 1.12.32.5 ; 123. Nikolaus Peng, Glion, 1.16.42.2; 127. Serafon Monn, Sedrun, 1.17.20.8 ; 130. Martial Tuor, Rabius, 1.17.46.3 ; 132. Carli Tuor, Rabius, 1.18.06.6; 136. Claudio Lutz, Rabius, 1.19.40.0; 148. Primus Solèr, Mustér, 1.22.14.8; 152. Eduard Tuor, Rabius, 1.24.06.6; 163. Melzer Lutz, Mustér, 1.30.16.0; 168. Marcelino Flury, Breil, 1.34.58.8.

1. Valeria Cavelti, Trun, 36.29.6; 2. Lena Kropf, Rabius, 37.36.2; 3. Chiara Arpagaus, Sagogn, 37.51; Plinavon: 6. Sina Cavelti, Sagogn, 46.24.0; 8. Anita Hendry, Sedrun, 47.11.9; 13. Annica Tiri, Trun, 1.01.21.3.

1. Dario Cavelti, Sagogn, 32.17.1; 2. Maurizio ­Cavelti, Trun, 33.50.8; 3. Alessandro Cadalbert, Sevgein, 35.21.8; Plinavon: 9. Maurin Cavegn, Rueras, 44.00.0; 10. Vendelin Giossi, Sedrun, 44.04.7; 11. Yannick Flepp, Sedrun, 44.33.4; 12. Guido Friberg, Sedrun, 44.54.8; 14. David Tiri, Trun, 47.07.3.

Kommentieren
Wir bitten um euer Verständnis, dass der Zugang zu den Kommentaren unseren Abonnenten vorbehalten ist. Registriere dich und erhalte Zugriff auf mehr Artikel oder erhalte unlimitierter Zugang zu allen Inhalten, indem du dich für eines unserer digitalen Abos entscheidest.
Mehr zu MEHR